مدیا کانورتر (Media Converter) یکی از سیستم های انتقال مخابرات نوری است که پس از اتمام یک پروژه فیبر نوری در دو سر خط نصب شده و وظیفه اش تبدیل اطلاعات الکتریکی (دیتا) به سیگنال های نوری و بالعکس می باشد.
به مدیا کانورتر همچنین مبدل فیبر نوری گفته می شود.
در تعریف، به هر دستگاهی که تبدیل بستر انتقال بدهد مدیا کانورتر گفته می شود. یعنی اگر شما بر فرض سرویس ای وان (E1) داشته باشید و بخواهید به شبکه تبدیل کنید، یا از مخابرات شبکه تحویل بگیرید و به E1 تبدیل کنید قاعدتاً باید به دستگاهی که این تبدیل را انجام می دهد مدیا کانورتر گفته شود. ولی در عمل، چیزی که بین پیمانکار های فیبر، مخابراتی ها و شبکه کار ها جا افتاده، مدیا کانورتر یا مبدل فیبر دستگاهی است که شبکه و فیبرنوری را به هم تبدیل می کند.
انواع مدیا کانورتر
مدیاکانورترها را می توان از چند نظر تقسیم کرد.
از لحاظ تعداد پورت:
- مدیا کانورتر تک پورت
- مدیا کانورتر چهار پورت
- مدیا کانورتر 8 پورت
- مدیا کانورتر شاسی بیس (کارتی)
از لحاظ نوع پورت های الکتریکال:
- مبدل فیبر با پورت های فست اترنت
- مبدل فیبرنوری با پورتهای گیگا اترنت
از لحاظ نوع پورت فیبر:
- مدیاکانورتر با SFP
- مدیا کانورتر با ماژول نوری داخلی
از لحاظ نوع کانکتور فیبرنوری:
- مدیا کانورتور با کانکتور فیبر FC
- مدیاکانورتور با کانکتور فیبر SC
- مدیا کانورتور با کانکتور فیبرنوری LC
از لحاظ تعداد کور فیبر:
- مدیا کانورتر تک کور
- مدیا کانورتر دو کر
از لحاظ برد ماژول فیبر:
- مدیا کانورتر برد کوتاه (20 کیلومتر)
- مدیا کانورتر برد بلند (60 کیلومتر)
از لحاظ نوع فیبر:
- مدیا کانورتر با پورت فیبر سینگل مود
- مدیا کانورتور با پورت فیبر مالتی مود
از لحاظ سیستم عامل:
- مدیریتی (Managed)
- مدیریت گرافیکی SNMP
- مدیریت نرم افزاری NMS
- مدیریت خط فرمان CLI
- غیر مدیریتی
از لحاظ پاور:
- برق مستقیم 220 ولت AC
- برق 48 ولت DC
- آداپتور 5 ولت DC
از لحاظ شرایط کارکرد:
- مدیا کانورتر صنعتی
- مدیاکانورتر نیمه صنعی
- مبدل فیبر غیر صنعتی
همانطور که مشاهده می کنید، مدیاکانورتر ها بسته به نوع پورت شبکه (دیتا) ای که دارند یا نوع پورت فیبری که دارند، یا نوع مدیریت پورت ها و دیتا به دسته های متنوعی تقسیم می شوند.
قیمت مدیا کانورتر فیبر نوری
همانطور که در بخش بالایی توضیح داده شد، انواع مختلفی از مدیا کانورتر فیبر وجود دارد. این مبدل های فیبر بسته به درخواست شما، اینکه چه تعداد پورت داشته باشند و چه نوع فیبری داشته باشند، قیمت های متنوعی دارند. ولی قیمت مدیا کانورتر چیزی بین 400 هزار تومان تا 1.5 میلیون تومان می باشد. و این به تمام پارامتر های فوق بستگی دارد.
برند های مبدل فیبر بازار
حتما برند هایی مثل D-Link یا TP-Link یا Planet به گوش شما خورده اند. این برند ها می توان گفت ارزان ترین مبدل های فیبر نوری بازار هستند. ولی متاسفانه هم از لحاظ تامین به موقع و تامین با قیمت مناسب یا از لحاظ کارآیی چندان قابل اعتماد نیستند. پیشنهاد ما برند هایی مثل فاتک، ادین، فایبریج، SAE و… می باشد.
این برند ها امتحان خود را پس داده و در سرما و گرما کار کرده اند. اگر کمی برای مبدل فیبر هزینه بیشتر بکنید، در آینده پشیمان نخواهید شد، زیرا شبکه شما از طریق همین مدیاکانورترها انتقال پیدا خواهد کرد و زیر بار خوابیدن یک دستگاه مدیا کانورتر ارزان قیمت، نهایتاً به ضرر شما تمام خواهد شد، زمانی که چندین روز به خاطر اندکی ارزان تر بودن، شبکه سازمان شما قطع بشود. پس هوشیار باشید و حتما پیش از خرید مدیا کانورتر، با کارشناسان ما تماس حاصل نمایید تا بهترین گزینه ها را به شما معرفی کنیم.