یکی از مسائلی که در سئو سایت با آن روبرو هستیم، هاستینگ سایت هدف است. اینکه هاست باید اختصاصی باشد یا اشتراکی (Shared) باشد؛ میزبانی وب باید لینوکسی باشد یا ویندوزی؟ ایران باشد یا اروپا یا امریکا و کانادا؟ و خصوصیت های ریز و درشت دیگری که هر هاستینگ سایتی دارا است…
برای اینکه به این پرسش ها پاسخ بدهیم، باید بدانیم که ما با موتور های جستجو سر و کار داریم. گوگل بعنوان مثال، دارای سرور های متعددی در برخی از کشور های جهان است. در نقشه ی زیر مشاهده می کنید که گوگل در نزدیکی ایران هیچ سروری ندارد:
نزدیک ترین سرور گوگل به ایران، “سن گیسلن” بلژیک است. پس، گرفتن هاستی در اروپا، نزدیک به بلژیک، یعنی آلمان، هلند، انگلیس و.. یا هاست های کانادا و امریکا باعث می شوند گوگل راحت تر سایت شما را کرال (Crawl) کند و در خواندن سایت شما مشکلی نداشته باشد. همچنین، وجود فیلترینگ در ایران و دسترسی ندادن هاست های داخلی به بعضی سرور ها (مثل فیس بوک)، باعث می شود که گوگل سایت های خارج از ایران را برای صفحه اول خود ترجیح بدهد. اما جدا از مسأله پینگ کردن سایت توسط موتور های جستجو، مسأله ی سرعت سایت و زمان باز شدن وبسایت مطرح است.
ابزار های متعددی وجود دارند که از IP های مختلف می توانند سایت شما را بررسی کرده و به شما جزئیاتی درباره لودینگ و سرعت بارگذاری سایت شما ارائه دهند. یکی از این سایت ها، http://www.webpagetest.org می باشد. یکی از عواملی که در سرعت سایت تاثیر دارد، دور و نزدیک بودن سرور و کاربر است. پس معلوم می شود که ما دو مولفه داریم که باید نگران آن باشیم: یکی اینکه کاربران ما کجا هستند و یکی اینکه گوگل کجاست! بین ایندو باید یک سازشی صورت بگیرد تا تصمیم بگیرید هاست شما باید در چه کشوری باشد.
برنامه نویسی سایت از سوی دیگر، دارای کوچکترین اهمیتی نیست در سئو و بهینه سازی سایت. زیرا از دید گوگل، زبان های سمت سرور (Server Side) اصلا وجود ندارند. و آن تنها چیزی که می بیند، خروجی HTML برگه ها می باشد. این زبان ها و همچنین خیلی مولفه های دیگر در سرعت سایت تاثیر دارند. تنها چیزی که برای شما مهم است این باید باشد که سایت شما در کمتر از 6 ثانیه بارگذاری شود و حجم دریافتی اولیه بیش از 2 مگابایت نباشد. پس فرقتی ندارد که میزبان وب شما لینکوس است یا ویندوز.
همانطور که می دانید، شرکت های خدمات میزبانی وب، هم سرور های اختصاصی دارند و هم اشتراکی که معمولا کاربران با توجه به اینکه استفاده ی خیلی حرفه ای از سایت خود نمی کنند تصمیم میگیرند که هاست شریکی (شیرد Shared) برای سایت خود بگیرند. چیزی که هر مدیر وب سایتی باید بداند این است که دامین (Domain) شما آیپی خود را از هاست می گیرد. یعنی اگر هاست شما در ایران باشد، آی پی سایت شما ایران خواهد بود. و همچنین اینکه در هاست های اشتراکی، آی پی سایت شما با تعدادی از سایت های دیگر همسایه می شود! یعنی اینکه تعدادی از سایت ها (از جمله وبسایت شما) دارای یک I.P یکسان خواهند بود.
خوب، اینجا این سوال پیش می آید که آیا این پدیده از لحاظ سئو خوب است یا بد است یا اصلا تاثیری ندارد؟
برای پاسخ به این پرسش مهم، بیایید به سخن مت کاتس1 توجه کنیم:
یک نفر از هند این سوال را از من پرسید که: “من هاست اشتراکی گرفته ام و وقتی همسایه های سایت خودم را نگاه کردم در آنها یک سایت اسپم پیدا کردم. آیا این در سئو سایت من تاثیر منفی دارد؟” خوب باید بگویم که سایت های اسپم مدام دارند آی پی خود را عوض می کنند. تا می آییم آنها را بلوکه کنیم، جای خود را عوض می کنند و این کار را برای ما سخت می کند. بخاطر همین خیلی در بلوک کردن IP یا ساب نت2 آنها محتاط هستیم. پس، از این لحاظ گوگل هوشیار عمل می کند که اگر در هاست اشتراکی شما سایتی وجود داشته باشد، همه را بخاطر آن سایت اذیت نکند. اما اگر یک IP باشد که در آن صد ها سایت پورنوگرافی و شرط بندی و هرز نگاری وجود داشته باشند، و سایت شما هم در آن آی پی قرار گرفته باشد، خوب باید پرسید که شما وسط این همه سایت مخرب و بد افزار چه می کنید! پس اگر میکس سایت ها معمولی باشد و یکی دو سایت هم در آن آی پی هرز نگاری کنند مشکلی بوجود نمی آید ولی اگر اکثریت سایت های همسایه از خط قرمز های گوگل عبور کرده اند، بهتر است هاست خود را عوض کنید.
همانطور که مت کاتس توضیح داد، شما باید همسایه های آی پی خود را چک کنید. برای این کار می توانید از سایت های Reverse IP Checker استفاده کنید. بعنوان مثال، می توانید با ابزار www.my-ip-neighbors.com سایت خود را بررسی کرده و با همسایه های هاست و آی پی خود آشنا شوید! اگر دیدید که تعداد زیادی سایت در کنار شما هستند (بیش از 15 عدد)، بهتر است یا هاست اختصاصی بگیرید، یا میزبان وبسایت خود را عوض کنید، و یا برای سایت خود آی پی اختصاصی بگیرید. برخی هاستینگ های وب در ایران، با هزینه ی کمی (حدود 10 هزار تومان در سال) به شما یک آی پی اختصاص می دهند که دیگر خیال شما را از این بابت راحت می کنند.
در غیر اینصورت، اگر برای آی پی سایت خود اقدامی نکنید، حتی اگر گوگل سایت های همسایه را بلاک نکند و آنها بتوانند همچنان فعالیت کنند، این امکان وجود دارد که مدیران وب سایتی که هدف هرزنگاری همسایۀ شما می شوند، ایمیل ها و کامنت های آنها را بعنوان اسپم گزارش کنند (Mark as Spam) که این امر باعث می شود حتی ایمیل های شما خودبخود بلاک شوند و بجای inbox به پوشۀ اسپمهای مخاطب شما قرار بگیرند (خصوصا اگر از جیمیل Gmail استفاده می کنید.).
ویدیوی مت کاتس را می توانید از لینک زیر مشاهده کنید:
https://www.youtube.com/watch?x-yt-cl=84503534&feature=player_embedded&v=AsSwqo16C8s&x-yt-ts=1421914688
اگر دوست داشتید، این مقاله را به دوستان خود که در زمینه سایت یا بهینه سازی فعالیت می کنند نشان دهید. متشکریم!
4 دیدگاه ها
با تشکر از مطالب خوبتون بسیار مفید و کاربردی بود ممنون
درود بر شما دوست عزیز. متاسفانه بک لینک در کامنت های یک سایت سئو به رنک بلاگ شما کمکی نمی کند. شما به لینک های بهتری نیاز دارید! :)
ba salam va arze kaste nabashid
man yes web site ba php neveshtam ke hajme balaye az aks daroone oon vojood dare
mikhastam bedoonam aya rah hast ke man yen ja hameye oon aks ha ro kam size konam?fekr mikonam yek seri site Haye khareji hast ke in Karo Annam midan va compress mikonan vali aya site free mishnasiid?
سلام.
https://compressjpeg.com/
http://compressimage.toolur.com/
https://tinyjpg.com/
تعدادی نرم افزار هم وجود داره که توی ویندوز این کار رو می کنه. سرچ کنید کلی پیدا می کنید.